שיערה בכוס מים: איך לחמוק משיער יבש בחורף

מעיין מצליח-מרגלית | דצמבר 13, 2016

החורף כבר כאן, ותלתלינו מקבלים באדישות זהירה את הרוח שמביאה איתה את היובש, החשמל הסטטי והפריז, המכונים בפני רבים ורבות: שוונצ'ים, ועוד לא התחלתי לדבר על שבירת השיער.

משתמשת במייבש שיער? צובעת את השיער? ברוכה הבאה לקבוצת הסיכון לשיער שמוציא את החשק לצאת מהבית. אבל אל חשש – יש לזה פתרון!

natali-nazil-kotler

דוגמנית: נטלי נזלי קוטלר

כדי להתחיל להבין מדוע אנחנו המתולתלות נוטות להנות יותר מה"הטבות" של שיער יבש, אתחיל בהסבר לא סקסי במיוחד איך כל התהליך עובד – הכל מתחיל בקרקפת. הקרקפת הנהדרת שלנו מייצרת מעטה הידרו-ליפידי המורכב משומנים וחומצות טבעיות, המתפשט במורד השיער ותפקידו הוא להגן על השיער ועל הדרך לפרגן לו גם בברק ובגמישות.

זכית לקרקפת פחות נהדרת (כמוני)? כזאת שמייצרת כמויות עצומות של "סבום" (חומר טבעי במיוצר ע"י זקיק השיערה), במצב כזה של הפרשת יתר השומן הטבעי מוצק מידי ולכן מתקשה לכסות את אורכי השיער.

מכאן, ככל שהשיערה ארוכה יותר או מסולסלת יותר, החומר המיוצר בקרקפת יתקשה לכסות אותה וכך בעצם אנחנו מקבלות את השיער היבש הכה לא אטרקטיבי, אבל לא רק! גם פעולות חיצוניות כמו חמצון, מייבש שיער, דיפיוזר, ומי כלור עלולים לפרוץ את המעטה הטבעי שמגן על השיערה ולאדות את מעט הלחות שעוד נותרה בה. כדי לצמצם את הנזק שמייבשי שיער ודיפיוזרים גורמים לשיער ולתרומתם בהחלשת ושבירת השיער, נסי להימנע משימוש בהם. אם את מכורה לנפח שמיוצר ע"י דיפיוזר השתדלי להשתמש בו בחום בינוני/נמוך.




אני לא מתחילה אפילו לדבר על מכשירי הסלסול והבייביליס – כבר הבנתן מה החום גורם ללחות בשיער….

אז מה עושים עם כל הכיף הזה?

המלצה ראשונה שתעזור להקל בתופעות הלוואי של שיער יבש היא נטישה של המברשת לטובת מסרק עם שיניים רחבות. מכיוון שהשיער במצבו הנוכחי חלש ונוטה להישבר, מברשת עלולה למשוך אותו באגרסיביות יחסית ולעודד את שבירתו ולתת לך תחושה שיש לך קארה למרות שלא ביקרת אצל הספר כבר שנתיים. סרקי בסבלנות מהאורכים ועלי לכיוון השורשים כדי לא למשוך את השיער. כמובן שגם סירוק עם האצבעות במקלחת יכול להוות חלופה למברשת.

אם את לא חסידה של שיטת curly girl ואת משתמשת בתכשירים המכילים סולפטים וסיליקונים, מעצבי שיער טבעיים ממליצים לחפוף טוב את השיער ורצוי פעמיים באותה חפיפה כדי לוודא שהסרת מעלייך את כל החומרים המלאכותיים שמסייעים בלכידת הלחות לפני שאת מוסיפה לחות בשנית. להשלמת הפעולה את יכולה להשתמש במוצרים רבים ומגוונים מרשתות הפארם כדוגמת סרומים, טיפות סיליקון, שמן מרוקאי וקרמים על בסיס מים.

בכל אופן, לא מומלץ לחפוף את השיער יותר מ-3 פעמים בשבוע. החפיפות התכופות תורמות לסילוק הסבום מהקרקפת.

לברות המזל בנינו בעלות מייבש כביסה – הטיפ המנצח הבא הוא בשבילכן! לפני הכניסה למקלחת, הכניסי מגבת מיקרופייבר (אני ממליצה על חולצה מכותנה איתה עושים את הפלופ). לאחר החפיפה, מרחי את המסיכה החביבה עלייך ועטפי את השיער במגבת למשך זמן של כ- 30 דקות. חום המגבת פותח את תאי השיער ומכניס את הלחות בקלות. אין לך מייבש כביסה/ רדיאטור לחימום? גם מגבת ספוגה במים חמים תעשה את העבודה. שטפי את השיער במים פושרים או קרים ,אם את אמיצה, ותגלי שיער רך יותר – באחריות.

שגרת טיפוח לשמירת הלחות בשיער:

  • הכניסי מגבת מייקרופייבר או חולצת כותנה למייבש
  • חפפי את השיער במים חמימים
  • מרחי מסיכה והשאירי כ-30 דקות
  • סגרי את תאי השיער ע"י שטיפה במים קרים

אם הספקת לגלות את חליטת עלי הרוזמרין באתר מתולתלות שמסייעת בשליטה בנשירת שיער תשמחי לגלות שלעציץ הרוזמרין שקיבלת בחתונה של הילה מהמשרד יש שימוש נוסף בדמות מסיכה ביתית שתעזור לך בשמירת הלחות בשיער. מלאי צנצנת בעלי רוזמרין, כסי את העלים בשמן זית/ פשתן/ קוקוס/ חוחובה, סגרי את הצנצנת ונערי פעמיים ביום במשך שבועיים. לאחר שבועיים סנני את השמן וסחטי את העלים והרי לך מסיכה home made. המלצת המערכת – חממי מעט את השמן (אל תרתיחי) לפני המריחה.

טיפ נוסף לדיוות בינינו שמעונינות להרגיש כאילו הן מינימום מריה קארי בלילות החורף הקרירים, מכשיר אדים בחדר השינה עשוי לסייע בחורף כאשר המיזוג מייבש את האוויר בתוך הבית ומצמצם את נזקי היובש. צריכה של  מזונות עתירים באומגה 3 מסייעת גם היא בחיזוק השיער (והציפורניים), אחרי הכל אנחנו האוכל שאנו צורכות.

לסיכום, החורף הקרוב אמנם יהיה קריר ויבש כמו בכל שנה, אבל השנה תהיי מוכנה לקראתו כשבאמתחתך ארגז כלים מלא בטיפים. אם את סובלת מקצוות מפוצלים, עשי לעצמך טובה והיפטרי מהקצוות הבעייתיים לפני שינוי ההרגלים.