גלייז זרעי פשתן

זרעי פשתן

רכיבים:

1. רבע כוס זרעי פשתן

2. שתי כוסות מים

* אפשר לשנות את הכמויות כל עוד שומרים על היחס (ניתן להשתמש בכוס זרעי פשתן על 8 כוסות מים)

הוראות הכנה:

1. שימו את זרעי הפשתן בסיר על אש גדולה עד לרתיחה.

2. לאחר הרתיחה הנמיכו לאש קטנה והמשיכו לבשל מספר דקות כאשר עם הזמן המים הופכים למרקם סמיך של גלייז. ככל שהחומר מתבשל יותר כך הגלייז הופך לסמיך יותר (הופך לג'ל) וכך גם הפעולה שלו חזקה יותר.

3. סננו עם מסננת או עם בד עדין או גרביון.

4. תנו לגלייז/ג'ל להתקרר ולאחר מכן שמרו בקופסה סגורה במקרר לתקופה של שבועיים עד שלושה שבועות.

שידרוגים:

ניתן להוסיף כמה טיפות של שמנים לאחר סינון הגלייז ולערבב היטב (למשל שמן לבנדר, שמן רוזמרין או שמן עץ התה). שמנים אלו ישדרגו את ניחוח הגלייז וטובים בפני עצמם לסגולות נוספות לפי סוג השמן. כמו כן, ניתן להוסיף ויטמין E  שעוזר לשימור הגלייז לתקופה ארוכה יותר.

 

סרטון המדגים את הכנת הגלייז:

תוכלו גם לבדוק את הפוסט המקורי בקבוצה שלנו בפייסבוק, שם ניתן לקרוא הערות והצעות נוספות וכן חוות דעת של מתולתלות חרוצות שהכינו ועדכנו את התרשמותן.