שיטת Curly Girl | CG
קראת פה ושם על המילים CG ו Curly Girl ולא הבנת על מה כולן מדברות?
את רואה שמתולתלות מעלות פוסטים עם תמונות על רכיבי מוצרי שיער ולא ברור לך למה כולן התחילו פתאום להתעניין בכימיה?
הכתבה הבאה היא כתבה מחודשת על השיטה הכי מדוברת בקהילת מתולתלות.
לסרטונים נוספים: ערוץ מתולתלות ביוטיוב
שיטת CG הומצאה ע"י לוריין מאסי, מתולתלת לונדונית שלימים הפכה לספרית, מחברת הספר The Curly Girl Handbook.
השיטה תפסה תאוצה בכל העולם עד כדי כך שאפשר למצוא ברחבי הרשת אלפי מתולתלות שמדגימות כיצד השיער שלהן נראה לפני השיטה- הרוס ויבש, אל מול השיער שלאחר השיטה- קופצני, חי ומלא ברק.
מה צריך לדעת?
השיטה מבוססת על כך שהשמפו, כפי שאנחנו מכירות אותו כיום, מכיל רכיבים מקציפים (הנקראים סולפטים) ומשמשים לניקוי קפדני של הקרקפת. הרכיבים הללו מנקים עד כדי כך טוב, שהם מסירים את שכבת השומן שנמצאת על הקרקפת שלנו. שכבת שומן שהיא דווקא חיונית ובריאה, והיא זו שאחראית על מראה שיער מבריק ובריא.
בעוד בשיער חלק השומן הטבעי מהקרקפת מגיע בקלות לקצוות השיער, לא כך הדבר בשיער מתולתל, בעקבות הפיתולים הרבים. ולכן לרוב שיער מתולתל נראה יבש יותר משיער חלק.
בשיטת CG, ההמלצה היא להמנע משמפו המכיל את הרכיבים הללו- סולפטים.
יש לקחת בחשבון שחפיפה ללא סולפטים, משמעה שלא ניתן להוריד את כל סוגי החומרים מהשיער. ועל כן עלינו להמנע ממוצרי ריכוך ועיצוב המכילים רכיבים שלא יורדים בקלות מהשיער- לרוב אלו הם סיליקונים.
יש אף נוהגות להמנע משמפו לחלוטין, ומשתמשות אך ורק במרכך שלא מכיל סיליקון או חומרים מצטברים אחרים.
איך יודעים באיזה מוצרים להשתמש?
בכדי לבדוק מהם הרכיבים שאינם מותרים לשימוש במוצרי השיער- עליכן להשוות בין מוצרי השיער שאתן רוכשות, לרשימת הרכיבים הבאה. מאחר וזו משימה לא כל כך פשוטה, הכנו עבורכן את רשימת מוצרי השיער שכן מתאימים לשיטה. חלקם נמכרים בארץ וחלקם בחו"ל (וניתן להזמין אותם לארץ). חשוב לציין שמפעם לפעם הרכיבים שעל גבי מוצרי השיער משתנים, ולכן בסופו של דבר, האחריות לבחירת המוצרים המתאימים היא שלכן, וכן חשוב להכיר ולדעת לזהות רכיבים בעייתיים.
כלל אצבע לבדיקת מוצרי השיער- סולפטים בדר"כ רשומים עם סיומת Sulfate וסיליקון עם סיומת Cone, conol או xane. שעוות שונות (wax) ושמן מינרלי (Mineral Oil) גם כן אינם מתאימים לשיטה, אך בדר"כ אם יש Peg או PPG עם מספר לפני הסיומת של הסיליקון- סביר להניח שהסיליקון הזה הוא מסיס במים (ולכן מתאים לשיטה). אלכוהולים מסויימים כמו Alcohol denat שמייבש את השיער אינם מתאימים לשיטה אך ישנם אלכוהולים שהם בסדר ומתאימים לשיטה. את הרשימה המלאה תוכלו למצוא כאן.
אם החלטת לנסות את השיטה- קחי בחשבון שלוקח לשיער זמן להסתגל אליה (בין שבועיים לכמה חודשים). בנוסף, לפני ההתחלה, חובה לחפוף חפיפה אחרונה עם שמפו שיש בו סולפטים (ואין בו סיליקונים או רכיבים מצטברים אחרים!) על מנת להוריד את כל שאריות החומרים שהצטברו על השיער שלך.
סוגי שמפו שמתאימים לחפיפה אחרונה – יש הרבה, אבל ניתן כאן כמה זמינים ושמתאימים לחפיפה אחרונה נכון לרגע כתיבת שורות אלו. דוגמאות: השמפו הסגול וגם השמפו האדום של נקה 7, כיף הלבן עם הפקק הכתום, טרזמה בוטניקס, הוואי ירוק, me ירוק של לייף (מגיע גם באריזה קטנה).
ההמלצות שלי
אני משתמשת במוצרי השיער שפיתחתי My Curly Way לאחר שנים שבהם חיפשתי, ניסיתי ומה לא עשיתי כדי למצוא מוצרים שגם מתאימים לשיטה וגם מותאמים לשיער שלי. כיום שמחה שהמוצרים משרתים נאמנה אלפי מתולתלות משיער גלי ועד מקורזל בארץ ובעולם.