האם את זקוקה ל Clarifying Shampoo?

ריקי קליין | אוקטובר 17, 2023

ריקי קליין, המדענית המתולתלת מסבירה מהו הליך clarifying, מתי מומלץ לבצע אותו ומזכירה לנו שבכל מה שקשור לתלתלים, אין דרך אחת שמתאימה לאורך זמן ויש לבצע שינויים בהתאם למצב השיער.

אם אתן מרגישות שהתלתלים שלכן מאבדים את ההגדרה שלהם, אם השיער שלכן מרגיש רך יתר על המידה, אם צבע השיער נעשה כהה יותר או דהוי ובעיקר אם פתאום לוקח לשיער שלכן הרבה יותר זמן להתייבש – סימן שאתן צריכות לעשות clarifying!

כדאי לדעת – שמפו עם סולפאטים לא בהכרח מייבש את השיער. לפעמים הוא מכיל המון תוספים שבאים לפצות על כך. לפעמים הפורמולציה היא כזו שדווקא מרככת את השיער או מצפה אותו בחומרים שונים כדי למנוע קשרים ולסכך אותו, ולפעמים לאורך זמן זה מכביד על השיער ופוגע בצורת התלתלים.

גם ההפך הוא הנכון – שמפו ללא סולפאטים יכול לנקות את השיער בצורה טובה, אפילו טובה מדי, ולא תמיד הוא מכיל רכיבים נוספים שמסככים ומרככים.

מה המסקנה מכל זה?

מעבר לכך שהכל ניסוי וטעייה, לפעמים אין דרך אחת שמתאימה לאורך זמן וצריך לעשות שינויים בהתאם למצב השיער.
במקרה שהשיער שלכן דורש ניקיון יסודי יותר, חפשו שמפו ללא שמנים, שעווה או סיליקונים, כזה שמצוין עליו שהוא clarifying, שאולי לפעמים גורם לכן להרגיש שהוא "מייבש" לכן את השיער לאורך זמן.




ריקי חופפת מדי פעם עם שמפו של Vanicream שהוא אגב ללא סולפאטים, ועדיין מנקה היטב…הוא בהחלט מוריד הרבה חומרים שהצטברו על השיער, כן – גם כאלה שהגיעו משמפו! מדובר בשמפו ללא בישום, ללא שמנים. או תמציות צמחים כך שהוא מעולה גם לעור רגיש.

(פוסט מתוך קבוצת מתולתלות 4.3.2023)

Photo by Ron Lach. pexels.com

ראו גם:
שיטת CG למתולתלות

אחת ולתמיד: ההבדל בין מלח לסולפאט והנזק לתלתלים שלנו